Menu Language

Over gevoelige tanden

Gevoelige tanden voorkomen

Hoe gevoelige tanden te verzorgen

Als je tanden gevoelig zijn, bestaan er diverse eenvoudige, maar belangrijke stappen die je vandaag nog kunt nemen om iets aan gevoelige tanden te doen:

  • Zorg voor een goede mondhygiëne, inclusief goed poetsen en flossen, om aandoeningen aan het tandvlees die terugtrekkend tandvlees kunnen veroorzaken, te voorkomen.
  • Gebruik een tandpasta voor gevoelige tanden zoals Sensodyne - als verlichting en dagelijkse bescherming bij gevoelige tanden bij tweemaal daags poetsen.

Sensodyne Group Shot

  • Poets niet te hard en poets niet vaker dan je tandarts aanbeveelt.
  • Gebruik een zachte tandenborstel, bij voorkeur eentje die geschikt is voor mensen met gevoelige tanden.
  • Pas op met het nuttigen van zuur voedsel dat het tandglazuur kan doen slijten, zoals vruchtensap, wijn, saladedressings met azijn en frisdrank.
  • Gebruik mondverzorgingsproducten met fluoride zoals tandpasta en mondwater, die helpen het glazuur te versterken.
  • Vermijd tandenknarsen of het stijf opeen klemmen van de tanden gedurende de dag. Vraag je tandarts om een bitje of mondbeschermer voor 's nachts.
  • Bezoek regelmatig je tandarts voor professionele reiniging van je tanden en kiezen, advies over mondverzorging en bescherming van je gevoelige tanden.

*: Onderzoek uitgevoerd door VWB Intermedical, december 2011

Hoe Sensodyne werkt

Sensodyne tandpasta's werken op drie manieren. De werking is afhankelijk van het actieve ingrediënt van het product: ofwel kaliumnitraat, ofwel, voor Sensodyne Rapid, strontiumacetaat, ofwel, voor Sensodyne Repair & Protect, de gepatenteerde NovaMin®-technologie.

Kaliumnitraat

Het kaliumion in Sensodyne depolariseert de zenuw en beschermt deze tegen het zenden van elektrische impulsen. Het sturen van zenuwimpulsen naar de hersenen wordt voorkomen.

Uit klinische studies is gebleken dat een tandpasta met 5% kaliumnitraat de gevoeligheid in een paar weken tijd geleidelijk vermindert. Tweemaal daags poetsen met Sensodyne zorgt er gaandeweg voor dat de reactie van de zenuw wordt geblokkeerd en de gevoeligheid wordt verlicht.

Sensodyne-tandpasta kaliumnitraat
Sensodyne-tandpasta strontiumacetaat
Strontiumacetaat

Sensodyne Rapid bevat strontiumacetaat, een element dat lijkt op calcium.

Het strontium in Sensodyne Rapid vervangt een deel van het calcium dat het tandbeen is kwijtgeraakt en sluit de blootliggende tubuli, binnenin het tandbeenweefsel, af. Dit voorkomt dat de vloeistof binnenin de tubuli gaat bewegen, wat anders gevoeligheid zou veroorzaken.

Sensodyne Rapid is een medische hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

NovaMin®-technologie

Sensodyne Repair & Protect bevat de geavanceerde, gepatenteerde NovaMin®-technologie. Het is wetenschappelijk is bewezen dat deze technologie gevoelige plekken kan herstellen*, door de vorming van een beschermlaag over het blootliggende tandbeen met natuurlijke bouwstenen van je tanden. Deze beschermlaag helpt gevoelige plekken op de tanden langdurig te herstellen* en te beschermen. Het herkent en helpt de gevoelige plekken herstellen* die de pijnscheuten in je tanden veroorzaken.

*Repair & Protect geeft verlichting bij tweemaal daags poetsen.

Sensodyne Repair & Protect is een medische hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Vind de Sensodyne-formule die geschikt is voor jou

Meer weten: Een teken van iets ernstigers?

Vraag om advies, om er zeker van te zijn dat het ondervonden ongemak het gevolg is van gevoelige tanden.