Menu Language

Over gevoelige tanden

Meer weten over je tanden

Je glazuur en gevoelige tanden

Blootliggend tandbeen is de oorzaak van gevoeligheid van de tandzenuw. Dit kan heel vervelend zijn, of je er nu regelmatig last van hebt of af en toe.

Het tandbeen ligt vlak onder het glazuur. Er lopen duizenden microscopisch kleine buisjes of 'tubuli' door het tandbeen. Wanneer het tandbeen bloot komt te liggen, kunnen de zenuwen binnen deze tubuli gevoelig worden voor bepaalde prikkels, zoals koud voedsel of koude dranken. Hierdoor ontstaat een korte, scherpe steek in de tand.

'Overgevoeligheid van het tandbeen' is een vervelend gevoel dat je ervaart, wanneer blootliggend tandbeen geprikkeld wordt en je tanden op die stimulans reageren.

Sensodyne blootliggend tandbeen
Een goede mondgezondheid begint bij meer kennis van je tanden

Door onderstaande afbeeldingen kun je beter begrijpen waarom tandbeen zo'n belangrijke rol speelt bij het veroorzaken van de gevoeligheid van de tandzenuw.

Met Sensodyne Sensodyne met kalium onderdrukt de prikkels, die veroorzaakt worden door koud voedsel of koude dranken. Tweemaal per dag poetsen met Sensodyne zorgt voor langdurige bescherming.

Zonder Sensodyne Warmte en kou kunnen door afgesleten glazuur of terugtrekkend tandvlees de zenuwen in de tand prikkelen.

Met Sensodyne Zonder Sensodyne-tandpasta

Meer weten: Oorzaken van gevoeligheid