Oorzaken van gevoelige tanden

Oorzaken van gevoelige tanden

Oorzaken van gevoelige tanden

Oorzaken van gevoelige tanden

Gezondheid van het tandvlees en gevoelige tanden

Gezond tandvlees is van essentieel belang voor gezonde tanden. Terugtrekkend tandvlees is een van de hoofdoorzaken van gevoelige tanden. Te vaak en te hard poetsen, tandvleesproblemen en zelfs veroudering kunnen bijdragen aan terugtrekkend tandvlees. Doordat het tandvlees zich terugtrekt, kan het onderliggende tandbeen bloot komen te liggen na verloop van tijd.

Gezondheid van het tandvlees en gevoelige tanden

Veroorzaken whiteningbehandelingen gevoeligheid?

De gevoeligheid die ervaren kan worden tijdens en na professionele whiteningbehandelingen is anders dan overgevoeligheid van het tandbeen. Overgevoeligheid van het tandbeen is een vaak voorkomend probleem dat kan worden voorkomen wanneer het tandbeen van de tand bloot komt te liggen (doorgaans het gevolg van gingivarecessie of tanderosie). In het geval van whiteningbehandelingen wordt er echter aangenomen dat het witmakende ingrediënt van de behandelingen de tand binnendringt en zo gevoeligheid veroorzaakt.

Praat met jouw tandarts over whitening-gerelateerde gevoeligheid als u een tand-whiteningbehandeling overweegt.

OVER GEVOELIGE TANDEN

De Sensodyne Online check-up

De Sensodyne Online Check-Up

Denk je dat je enkele symptomen hebt van gevoelige tanden? Onze Online Check-Up is een nuttig instrument dat je meer informatie geeft. Het duurt maar een paar minuten en je kunt de test direct uitvoeren.

Doe de Online Check-Up

Sensodyne Repair & Protect en Sensodyne Rapid Relief zijn medische hulpmiddelen. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzingen.