Disclaimer
Alle patiënten werden aangemoedigd om hun eigen tandarts te bezoeken als onderdeel van hun deelname aan de SENSODYNE Faces of Sensitivity Project en stemden ermee in om SENSODYNE te helpen educatief materiaal te verschaffen om het bewustzijn van tandgevoeligheid te verhogen.

Hoe voelt tandgevoeligheid nou eigenlijk?

Mensen beschrijven de pijn van gevoeligheid op veel verschillende manieren. De mensen die deelnamen aan de nieuwste Sensodyne campagnefilm beschrijven het als een scherpe, stekende pijn, zoals wanneer nagels op een schoolbord krassen of het gevoel dat je door een naald wordt gestoken. Eén ding is duidelijk: het is een intense onaangename sensatie.


“De meeste mensen beschrijven gevoeligheid als een korte, scherpe sensatie die ze krijgen na het nuttigen van iets warms, kouds of iets zoets, verklaart tandarts Nisha Farma. Maar dit fysieke ongemak is pas het begin van het verhaal als het gaat om de impact van tandgevoeligheid.


Niemand houdt ervan om pijn te hebben, maar ondanks dat 1 op de 3 mensen die tandgevoeligheid ervaren, nemen slechts 1 op de 3 mensen van die groep maatregelen om het probleem te behandelen, de andere twee van de drie zoeken andere manieren om ermee om te gaan, zoals het vermijden van bepaalde gerechten of drankjes, drinken met een rietje of door hun tong over hun tanden te zetten om deze te beschermen. Hoewel deze manieren kunnen helpen om de pijn te vermijden, kunnen ze ook een impact hebben op de kwaliteit van leven.

 

Als onderdeel van de Sensodyne campagnefilm, vertellen de mensen een aantal van de manieren waarop de gevoeligheid van de tanden impact heeft op hun leven.

 

Alle deelnemers zeiden dat ze het eten en drinken vermeden waarvan ze wisten dat ze last zouden krijgen van hun gevoelige tanden. Olivier verklaarde: “Ik zou nooit in een miljoen jaar in een ijslolly bijten," terwijl Juliana biecht: “Je moet heel voorzichtig zijn als je uit gaat met je vrienden, omdat je er geen last van wilt krijgen. Het hebben van gevoelige tanden is vervelend."

 

Het is duidelijk dat de pijn van gevoelige tanden niet iets is wat je kunt negeren.

 

DE PIJN IS NOG MAAR HET BEGIN

“Met dentine overgevoeligheid is de pijn nog maar het begin. Het is alsof je grind in je schoenen hebt. Het is maar iets kleins, maar dit kleine ding kan dagelijks invloed hebben op je leven, verklaart Professor Peter Robinson, hoofd van de School voor Mondgezondheid en Tandheelkunde aan de Universiteit van Bristol. “Als we denken over hoe de pijn bij gevoelige tanden jouw dagelijks leven kan beïnvloeden dan is het enorm." Mensen praten over het vermijden van ijs en koude dranken en over het vermijden van uitgaan. 


Het probleem is dat veel mensen zo gewend zijn om met hun gevoeligheid om te gaan dat ze geen idee hebben dat er eenvoudige effectieve manieren zijn om dit probleem te behandelen. “Veel mensen noemen het niet eens omdat ze zo gewend zijn aan het hebben en beheersen van de pijn van gevoeligheid,” legt Farma uit.

 

WEG IN SLECHTS 60 SECONDEN

Het is echter belangrijk om je tanden door een tandarts te laten controleren, als je last hebt van gevoelige tanden. Een tandarts kan vast stellen of er een ernstigere oorzaak is, maar als dentine overgevoeligheid wordt gediagnosticeerd is het goede nieuws dat dit makkelijk te behandelen is.


“Als een iemand met dentine overgevoeligheid wordt gediagnosticeerd, is dit niet iets waar ze mee om moet leren gaan,” legt Farma uit. Ik denk dat mensen denken dat er niets is dat ze eraan kunnen doen, maar er is wel iets.

 

Om te helpen heeft Sensodyne de nieuwe Sensodyne Rapid Relief, met een nieuwe formule, gelanceerd, waarmee de mensen een snelle, eenvoudige en effectieve manier krijgen om hun tandgevoeligheid te behandelen. Beter nog, het biedt klinisch bewezen verlichting in slechts 60 seconden, helpt om de tandgevoeligheid snel te verslaan en biedt tanden doorlopende bescherming met iedere poetsbeurt.

 

LEEF HET LEVEN 

Als je onder die groep van 1 op de 3 mensen met gevoelige tanden valt, of onder de 70% die last hebben van tandgevoeligheid bij eten en drinken, is de nieuwe Sensodyne Rapid Relief een eenvoudige oplossing tegen de gevoeligheidspijn.

 

Dus, de volgende keer dat je “nee” zegt tegen je favoriete gerechten en drankjes, in een poging om de pijn van tandgevoeligheid te voorkomen, vraag jezelf dan af of er een snelle en makkelijke oplossing voor is.

 

Doe de Sensodyne Online check-up

Doe de Sensodyne Online check-up

Veroorzaken warme, koude en suikerhoudende voedingswaren soms korte pijnscheuten? Je hebt dan misschien last van tandgevoeligheid. Doe de Online check-up van Sensodyne om meer te leren over gevoelige tanden en de producten die je kunnen helpen.

Doe de Sensodyne Online check-up

Sensodyne Repair & Protect en Sensodyne Rapid Relief zijn medische hulpmiddelen. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzingen.