Veelgestelde vragen

FAQ over onze nieuwe producten

 • Waarom is de kleur van mijn Sensodyne tandpasta veranderd?

  Onze wetenschappers zijn altijd op zoek naar manieren om onze Sensodyne tandpasta's te verbeteren en producten te leveren die consumenten aantrekkelijker en aangenamer vinden om te gebruiken. We hebben onlangs een aantal van onze producten geüpgraded en dit betekent dat de smaak en kleur van de tandpasta's is aangepast. Deze tandpasta’s bieden nog steeds dezelfde specialistische bescherming/verzorging/behandeling voor gevoelige tanden.

 • Mijn Sensodyne tandpasta smaakt anders, wat is er veranderd?

  Onze wetenschappers zijn altijd op zoek naar manieren om onze Sensodyne tandpasta's te verbeteren en producten te leveren die consumenten aantrekkelijker en aangenamer vinden om te gebruiken. We hebben onlangs een aantal van onze producten geüpgraded en dit betekent dat de smaak en kleur van de tandpasta's is aangepast. Deze tandpasta’s bieden nog steeds dezelfde specialistische bescherming/verzorging/behandeling voor gevoelige tanden.

 • Welke Sensodyne-tandpasta's hebben de formulering en dus de smaak en kleur veranderd?

  We hebben onlangs een aantal van onze producten geüpgraded en dit heeft ertoe geleid dat we de smaak en kleur van de volgende varianten hebben aangepast: Sensodyne Fresh Mint, Multi-Care, Gum Protection en Extra Fresh. Deze producten bieden nog steeds dezelfde specialistische bescherming/verzorging/behandeling voor gevoelige tanden.

Veelgestelde vragen over gevoelige tanden

 • Wat zijn gevoelige tanden?

  Overgevoeligheid van het tandbeen, of gevoelige tanden, is een vaak voorkomend tandprobleem dat kan optreden wanneer het tandbeen, het binnenste deel van de tand, bloot komt te liggen. Het is een aandoening die zich na verloop van tijd kan ontwikkelen als gevolg van vaak voorkomende problemen zoals terugtrekkend tandvlees en slijtage van het tandglazuur.

  Ontdek wat gevoelige tanden veroorzaakt

 • Wat is de oorzaak van gevoelige tanden?

  Tanden kunnen gevoelig worden wanneer het zachtere, binnenste gedeelte van de tand (het zogenaamde "tandbeen") bloot komt te liggen. Het tandbeen ligt onder het tandglazuur en het tandvlees. Duizenden microscopische kanaaltjes lopen door het tandbeen naar het midden van de tand. Zodra het tandbeen bloot komt te liggen, kunnen externe prikkels (zoals een koud drankje) de zenuwen binnen de tand stimuleren; dit zorgt voor de kenmerkende korte steek van gevoelige tanden.

  Zie Wat gevoelige tanden veroorzaakt voor meer informatie

 • Hoe kan ik mijzelf beschermen tegen gevoeligheid?

  Praat met jouw tandarts over de symptomen die je ervaart. Hij/zij kan bevestigen dat gevoelige tanden de oorzaak zijn van jouw probleem en je advies geven over hoe je gevoelige tanden moet verzorgen, bijvoorbeeld door je de beste poetstechniek uit te leggen en je te vertellen hoe vaak en wanneer je moet poetsen. Bovendien kun je gevoelige tanden verlichten door jouw normale tandpasta te vervangen naar het dagelijks gebruik van een tandpasta die speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van gevoelige tanden, zoals Sensodyne

  Zie Mondverzorging voor gevoelige tanden voor meer informatie 

 • Wat zijn prikkels voor gevoelige tanden?

  Een aantal zaken kunnen een steek veroorzaken bij personen met gevoelige tanden. Hier zijn enkele van de vaakst voorkomende prikkels voor gevoelige tanden:

  • Koude etenswaren of dranken
  • Warme etenswaren of dranken
  • Suikerhoudende voeding
  • Zure voeding
  • Inademen van koude lucht
  • Tanden poetsen 

  Zie Vaak voorkomende uitlokkingsfactoren van gevoelige tanden voor meer informatie.

 • Zijn gevoelige tanden een vaak voorkomend tandprobleem?

  Ja. Gevoelige tanden kan bij tot wel 1 op 3 personen voorkomen, zelfs bij jonge volwassenen. De meeste mensen die ermee te maken krijgen, zijn tussen 20 en 50 jaar oud.

 • Zijn gevoelige tanden een teken van een ernstiger tandprobleem?

  Er kunnen veel oorzaken van tandpijn zijn. Als je dus tandpijn of ongemak ervaart, kun je, zeker als het blijft duren, het best jouw tandarts bezoeken en professioneel advies inwinnen.

  Zie Andere redenen voor gevoeligheid voor meer informatie.

 • Kan te hard poetsen gevoelige tanden veroorzaken?

  Te hard of vaker je tanden poetsen dan jouw tandarts aanbeveelt, kan bijdragen aan tandvleesrecessie en kan jouw tandglazuur afslijten. Na verloop van tijd kunnen terugtrekkend tandvlees en verlies van tandglazuur leiden tot blootgesteld tandbeen en gevoelige tanden.

  Zie Andere redenen voor gevoelige tanden voor meer informatie

 • Kan whitening gevoeligheid veroorzaken?

  Tand-whitening betekent hier whiteningbehandelingen die worden uitgevoerd onder toezicht van jouw tandarts. Deze behandelingen bevatten witmakers (peroxide), waarvan bekend is dat ze gevoeligheid veroorzaken bij sommige patiënten. Dit is niet hetzelfde als overgevoeligheid van het tandbeen, wat gebeurt als gevolg van blootliggend tandbeen (het zachte, binnenste gedeelte van de tand). Praat met jouw tandarts over whitening-gerelateerde gevoeligheid als je een whiteningbehandeling overweegt.

  Zie Whitening veroorzaakt gevoelige tanden voor meer informatie

Veelgestelde vragen over zuurerosie

 • Wat is tanderosie?

  De slijtage van tandglazuur, veroorzaakt door zuren in onze voeding, wordt "tanderosie" genoemd. Ongeveer vier "zuuraanvallen" per dag kunnen het risico voor ons tandglazuur op tanderosie verhogen. Als jouw tandglazuur risico loopt op tanderosie, vraag dan jouw tandarts over het probleem, om advies over jouw eetgewoonten, hoe je het best de vele zure voedingswaren en dranken van onze moderne voeding kunt consumeren en wat de beste routine is voor mondhygiëne voor jou.

  Ga naar www.proglasur.nl voor meer informatie

 • Wat veroorzaakt tanderosie?

  Na verloop van tijd kunnen zure voedingswaren en dranken ervoor zorgen dat jouw tandglazuur afslijt. Dit omvat fruit en fruitsappen, koolzuurhoudende dranken, zwarte koffie of thee, wijn en alle andere zuur smakende producten, zoals ketchup of saladedressing. Om jouw tanden te helpen beschermen tegen tanderosie kun je met jouw tandarts praten en een fluoridebevattende tandpasta, zoals Proglasur, gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor personen die risico lopen op tanderosie. Vraag jouw tandarts om advies over jouw eetgewoonten en de beste routine voor jouw mondhygiëne en hoe je het best de vele zure voedingswaren en dranken van onze moderne voeding kunt consumeren.

  Ga naar www.proglasur.nl voor meer informatie.

 • Kan Tanderosie gevoelige tanden veroorzaken?

Veelgestelde vragen over tandpasta voor gevoelige tanden

Sensodyne tandenborstel

Sensodyne Repair & Protect en Sensodyne Rapid Relief zijn medische hulpmiddelen. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzingen.