Bleken van gevoelige tanden

 

 

Vrouw in de zon die thee drinkt. Warme dranken kunnen gevoelige tanden triggeren.

Bleken van
gevoelige
tanden

WAAROM ZIJN MIJN TANDEN GEVOELIG NA EEN BLEEK BEHANDELING?

Professioneel bleken van tanden is een populaire behandeling aangezien de meesten van ons een heldere, wittere glimlach willen hebben. Sommige bleek-methoden voor tanden kunnen tijdelijk ongemak veroorzaken, maar gevoelige tanden na bleken is een andere reden van gevoeligheid dan blootliggend tandbeen. Als je dit ongemak ervaart, bespreek dat dan met je tandarts.

Een alternatief voor het bleken van gevoelige tanden is een speciaal ontwikkelde tandpasta, zoals Sensodyne Gentle Whitening. Dit is een tandpasta die de gevoeligheid verlicht en vlekken effectief verwijdert bij gevoelige tanden. Deze tandpasta bevat kaliumnitraat wat het binnenste van je tand kan kalmeren en hierdoor minder gevoelig is.

Als je bleek-behandelingen hebt gehad en je bent bezorgd over gevoelige tanden, raadpleeg dan je tandarts.

WHITENING VOOR GEVOELIGE TANDEN

Als je al eerder te maken hebt gehad met gevoelige tanden is het beter eerst je tandarts om advies te vragen voordat je begint aan het bleken van je tanden.¹ Als je het bleken van je gevoelige tanden overweegt, is je tandarts ook de beste persoon om advies te vragen over je mogelijkheden.

Als je gevoelige tanden hebt, is het goed er rekening mee te houden dat bleek-behandelingen niet de enige mogelijkheid zijn om je te helpen de natuurlijk witheid van je tanden te herstellen. Tweemaal daags poetsen met de nieuwe Sensodyne Gentle Whitening helpt je vlekken te verwijderen voor wittere tanden en biedt tevens een langdurige bescherming tegen gevoeligheid.

¹ADA Council on Scientific Affairs. 2010. Tooth Whitening/Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and Their Patients. [ONLINE] Available at: https://www.ada.org/~/media/ADA/About%20the%20ADA/Files/ada_house_of_delegates_whitening_report.ashx. [Accessed 6 March 2018].