Oorzaken van gevoeligheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man die gevoelige tanden ervaart.

Oorzaken van gevoeligheid

KAN TERUGTREKKEND TANDVLEES GEVOELIGE TANDEN VEROORZAKEN?

Terugtrekkend tandvlees is een van de belangrijkste oorzaken van gevoelige tanden. Dit komt doordat het tandvlees als het zich begint terug te trekken het zachte tandbeen binnen in de tand kan blootleggen. Tandbeen zit vol met miljoenen kleine kanaaltjes die naar het midden van de tand lopen. Als je iets kouds, warms, zoets of zuurs eet of drinkt, kan dit een prikkel veroorzaken kenmerkend voor gevoelige tanden.

Terugtrekkend tandvlees

WAT IS DE OORZAAK VAN TERUGGETROKKEN TANDVLEES?

De meest voorkomende oorzaak van teruggetrokken tandvlees is een aandoening van het tandvlees. Tandvleesproblemen worden veroorzaakt door tandplak, een kleverige film van bacteriën die zich opbouwt op en rondom de tanden. Als die niet wordt verwijderd door regelmatig poetsen, kan dit leiden tot een slechte conditie van het tandvlees.
Te hard poetsen of vaker poetsen dan je tandarts aanbeveelt kan ook terugtrekkend tandvlees veroorzaken.

VOORKOMEN VAN TERUGTREKKEND TANDVLEES EN GEVOELIGE TANDEN

Het beste wat je kunt doen om je tanden te beschermen tegen teruggetrokken tandvlees en gevoelige tanden is je tandarts of mondhygiëntist raadplegen.

BELANG VAN GOEDE MONDHYGIËNE

Een routine van tweemaal daags poetsen met een Sensodyne tandpasta, het NR. 1 TANDPASTA MERK IN NEDERLAND voor gevoelige tanden, kan helpen gevoeligheidsprikkels te verlichten, tanden schoon te houden en gaatjes te voorkomen.
Sensodyne MultiCare bevat zink om het tandvlees gezond te houden. Liever een ander product? Er is een compleet assortiment Sensodyne tandpasta's waarin je altijd het juiste product vindt dat past bij jouw behoeften.