Gevoelige tanden verlichten

 

 

Vrouw die tanden poetst met Sensodyne tandpasta.

Behandelen van
gevoelige
tanden

HOE HOUD JE JE TANDEN GEZOND?

Hier bieden we je een paar praktische manieren die je helpen gevoelige tanden in de loop van de tijd te beheersen en te voorkomen.

4 TIPS DIE HELPEN GEVOELIGE TANDEN TE VOORKOMEN

Het aanleren van goede gewoontes voor dagelijkse mondhygiëne (tweemaaldaags poetsen) is een van de beste manieren om gevoelige tanden te helpen voorkomen. Daarnaast:

Voorkomen van gevoeligheid
  • Gebruik een tandpasta voor gevoelige tanden. Tandpasta's voor gevoelige tanden, zoals die in het Sensodyne-assortimen, kunnen dagelijks verlichting van gevoelige tanden bieden als ze tweemaal daags worden gebruikt.
  • Poets en floss regelmatig. Tweemaal daags poetsen kan helpen omstandigheden te voorkomen die kunnen leiden tot gevoeligheid, zoals teruggetrokken tandvlees.
  • Poets niet te hard of te vaak. Te hard poetsen of vaker poetsen dan je tandarts aanbeveelt kan ook bijdragen aan Slijtage van tandglazuur en terugtrekkend tandvlees. In de loop van de tijd kan teruggetrokken tandvlees en verlies van tandglazuur leiden tot blootliggend tandbeen en gevoelige tanden. Vraag je tandarts of mondhygiënist naar de beste manier om te poetsen.
  • Gebruik een zachte tandenborstel. Een zachte tandenborstel kan helpen de effecten van agressief poetsen te verminderen en je tandglazuur te beschermen.

Onthoud dat je tandarts of mondhygiënist advies kan geven over welke routine voor mondhygiëne het best is voor jou, inclusief poetstechniek en hoe vaak je je tanden moet poetsen.

HOE BESCHERM JE GEVOELIGE TANDEN?

Een goede dagelijkse mondhygiëne is de beste manier om je gevoelige tanden gezond te houden. Hier zijn een paar andere tips om je gevoelige tanden te helpen beschermen.
 

Poets tweemaal daags met een Sensodyne tandpasta, het 1e keus van tandartsen voor gevoelige tanden. Sensodyne kan helpen gevoelige tanden te verlichten, tanden schoon te houden en gaatjes te voorkomen.
 

Pas op met zuur voedsel en zure dranken. Tand erosie wordt veroorzaakt door de zuren die te vinden zijn in veel dagelijks eten en drinken zoals frisdrank, vruchtensap en wijn. Deze producten kunnen je tandglazuur aantasten en het tandbeen daaronder bloot leggen. Als je gedurende de dag vaak zuur eten en drinken consumeert, loop je het risico van slijtage door zuur. Vraag je tandarts of mondhygiënist om advies over hoe je het best je eetgewoonten kunt aanpassen om slijtage van tandglazuur te stoppen.
 

Sla geen tandartsbezoeken over. Je moet je tanden regelmatig laten controleren. Je tandarts adviseert je wanneer je de volgende afspraak moet maken.