Over zuurerosie

Wat Te Doen Tegen Tanderosie

Over zuurerosie

Wat is tanderosie?

HOE KUN JE JE BESCHERMEN TEGEN ZUUREROSIE

Zuurerosie treedt op wanneer zuren die voorkomen in bepaalde voedingswaren en dranken de glazuuroppervlakken van je tanden verzwakken.

Je lichaam kan dit tandglazuur niet vervangen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je ervoor kunt zorgen en hoe je het kunt beschermen tegen zuurerosie.

Dit zijn enkele zeer eenvoudige stappen die we allemaal kunnen nemen om ons tandglazuur te beschermen tegen zure voedingswaren en dranken:

 

Een gezonde levensstijl kan helpen tanderosie te voorkomen

1. Bezoek je tandarts

Maak een afspraak om bij je tandarts of mondhygienist te gaan als je in de laatste 6 maanden niet op controle bent geweest.

2. Eet slim

Je hoeft zure voedingswaren in je dieet helemaal niet op te geven, zeker fruit niet, maar als je iets zuurs eet, combineer dit dan met kaas, melk of ander niet-zuur voedsel of drank. Probeer om regelmatige tussendoortjes te vermijden.

3. Gebruik een rietje

Gebruik een rietje wanneer je zure dranken drinkt en spoel er je mond niet mee of houd ze ook niet in de mond voordat je ze doorslikt. Vermijd tanden poetsen onmiddellijk nadat je iets eet of drinkt en zorg ervoor dat je een zachte tandenborstel gebruikt.

4. Gebruik Proglasur

Gebruik Sensodyne Proglasur tandpasta als je dagelijkse fluoridetandpasta. Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld om het tandglazuur te helpen beschermen tegen de effecten van zuurerosie.

OVER TANDGLAZUUR